Faaliyet Raporları

Faaliyet raporu-HUAB 2021

HÜAB Konferans ve Seminerleri

Büyükelçi Richard Moore, Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi, "Turco-British Relations in the Brexit Era", Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü (24 Ekim 2017).

Doç. Dr. Soeren Keil, Canterbury Christ Church University, İngiltere.
Konferans: "Europeanisation of the Western Balkans: A Failure of EU Conditionality?", Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi (23 Ekim 2018).

Panel: Avrupa Birliği'nin Geleceği: Tehditler, Senaryolar, Prof. Dr. Müge Kınacıoğlu, Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Doç. Dr. Murat Erdoğan, Doç. Dr. Giray Sadık, Yrd. Doç. Dr. Erdem İlker Mutlu (9 Mayıs 2017, Avrupa Günü)

HÜAB Müdürü Prof. Dr. Müge Kınacıoğlu, Yaşar Üniversitesi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından İzmir’de düzenlenen Akademik AB Çalışmaları Türkiye Ağı – A-NEST – toplantısına katılmıştır. Bu toplantıda, bu ağın sekreteryalığını Sabancı Üniversitesi Yaşar Üniversitesi’nden devralmış, yürütme komitesi seçilmiş ve önümüzdeki 2 yılın faaliyet gündemi belirlenmiştir.

Doç. Dr. Müge Kınacıoğlu, HÜAB Müdürü, "Göç Krizi ve Kaos Sonrası Orta Doğu: Türkiye-Avrupa Birliği İlişkilerinin Geleceği, İncek Tartışmaları, 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü, Ankara (8 Aralık 2016).

Doç. Dr. Müge Kınacıoğlu, Doç. Dr. Murat Erdoğan, Doç. Dr. C. Akça Ataç, Doç. Dr. Reyhan Atasü-Topcuoğlu, Dr. Zeynep Arkan Tuncel, "Panel: Governance of the Syrian Refugee Crisis in the EU and Turkey: Diplomacy, Cooperation, Identity Construction and the Nexus of Politics and Legal Practices," SGEU-ECPR 8th Pan-European Conference on the European Union, Trento, İtalya (16 Haziran 2016).

Büyükelçi Cornelis van Rij, Hollanda Kraliyeti (AB Dönem Başkanı) Türkiye Büyükelçisi, "The EU and Turkey: Priorities of the Netherlands Presidency", Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi (9 Mayıs 2016, Avrupa Günü)

Doç. Dr. Müge Kınacıoğlu, HUAB Müdürü, "EU-Turkey Relations and Enlargement", University of Ljubljana, Slovenia (22 Mart 2016)

Prof. Wolfgang Dietrich, Barış Çalışmaları UNESCO Kürsüsü, Innsbruck Üniversitesi (Avusturya), “Project Europe and the So-Called Refugee Crisis” (2 Aralık 2015).

Funda Demir Yalçıntaş, Hollanda Yüksek Öğretim Enstitüsü – NIHAnkara (16 Ocak 2013).

Mehmet Tekelioğlu, Milletvekili, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı, T.B.M.M. (2 Ocak 2012).

Ozan Ceyhun, Avrupa Parlamentosu, eski Milletvekili (15 Nisan 2010).

Burak Erdenir, Avrupa Birliği Genel Sekreter Yardımcısı (23 Mart 2010).